2018 Headingbilde Kvass-EIL

5.div.: Uavgjort etter pause i Ålvundfjorden

En bra 2. omgang holdt dessverre ikke til poeng mot Kvass/Ulvungen i Ålvundfjorden fredag kveld. Hjemmelaget vant 6-2 der alle måla kom før pause i en omgang der bruntrøyene var i det gavmilde hjørnet og ble hardt straffa for egne feil. På bildet ser vi lagkapteinene Hallvard Magerøy og Ole Kvernberg i en av mange dueller på midtbanen (foto: iaf)

6-2 45. Christoffer Innerdal Sundby

GULT KORT EIL: Kjell Arne Torvik (51.), Ole Kvernberg (53.)

FRISPARK: 16 (11-5)

EIL’s lag:

Bjørnar Gagnat – John-Steinar Alme, Christian Dyvik, Nils Erik Eidsør, Joachim Sverdrup Molton –  Christian Aarstad Oterhals, Kjell Arne Torvik, Ole Kvernberg (k), Sander Morewood, Ola Einar Stolsmo – Tor Olav Øyen

Benyttede innbyttere: Sveinung Angvik Mathisen, Ådne Aasen

OM KAMPEN:

En merkelig fotballkamp egentlig. 8 mål før pause og ingen nettkjenninger de siste 3 kvartera. Vertene åpna med ei tidlig scoring etter ei gavepakke, men vi kom tilbake og utligna 8 min etterpå da Tor Olav Øyen fikk ballen fra en av hjemmelagets forsvarere og lobba elegant over keeper fra 30 m. Like før halvspilt omgang resulterte ei ny tabbe til 2-1 for Kvass/Ulvungen, men nok en gang kom vi tilbake da Christian Aarstad knalla til fra 25 m. 2-2 på tavla og på benken steg stemninga betraktelig. Her var det håp, men da måtte vi slutte å servere tidlige julepresanger. Uheldigvis gikk det ikke mere enn 5-6 minutter fra utligninga til et ulykksalig straffespark sendte hjemmelaget i ny ledelse. Unødvendig og noe billig… Ny kalddusjer de 5 siste minutta før pause – først et sjølmål etter innlegg fra vingen, deretter nytt straffespark og det 6. og siste på et fint skudd fra skrått hold fra venstresida. Dermed 6-2, med 4 gavepakker. Framover ble det ikke all verden med streker i protokollen første 45, noen spedte forsøk uten resultat.

2. omgangen ble langt jevnere, vi var bra med og vel så det de siste 3 kvartera. Tettere i duellene og bedre trøkk framover ga flere bra sjanser, et par alene med keeper med avslutning på feil side av stengene uten tellende scoring. Vertene virka noe tammere etter pause og presterte ikke de helt store. Hjemmelaget fikk ei scoring annulert 10 min etter pause, korrekt etter av alle ting et feil bytte (ga ikke beskjed). At Kvass/Ulvungen vant er fortjent. Midtstopper Espen Mellemseter & co slo langt og bredt i bakrommet og løp 13 ganger i offside (kanskje var det noen flere også…) og gjorde gode forsøk på å spille oss lave – og lyktes også noen ganger. 2-3 av scoringene kom vel også som følge av gode langpasninger. Det er måla som teller og når man «gir bort» 4-5 av 6 baklengs får man ikke poeng med hjem i kofferten. Dersom vi hadde spilt de første 3 kvartera på noenlunde samme nivå som de siste 3, hadde vi kanskje hatt fair sjans på en god dag. En slik en hadde vi dessverre ikke sist fredag…

Mange forandringer fra sist kamp, noen forfall på kampdagen (sjukdom/skade/jobb) gjorde at troppa ble noe redusert i antall spillere. I forsvars-firer’n  var f.eks. kun Christian Dyvik den eneste som starta mot Skåla. Keeper Joachim Sverdrup Molton bekledde for anledningen venstrebacken og gjorde sine saker bra uten keeperhansker. Lengre framover på banen mangla vi også et par faste spillere og måtte stokke om i rekkene.

Konklusjon: Godkjent 2. omgang, de første 45 ble vi straffa hardt for personlige feil.