2017 H4 Headingbilde EIL-Eide

4.div.: Nytt tap, men slutt på måltørken

35 min ut i kampen avverga gjestenes keeper en kjempesjanse der bruntrøyene kunne tatt ledelsen. I stedet for scoring og ledelse fikk vi 2 baklengs før pause (foto:iaf)

1-3 (86.) Vegard Holte Opstad (straffe)

GULT KORT EIL: M.Kalseth Hånes (19.), E.O.Aspås Brakstad (38.), V.Holte Opstad (55.), Å.Nesjan Stubø (64.)

FRISPARK: 9-8

ElL’s lag:

Henrik Hjemli Hol – Christian Dyvik, Arnt Erik Aspås Brakstad (Eskil Bersås 71.), Ole Kvernberg, Tor Olav Øyen (Ronny Sandnes 72.) - Einar Olav Aspås Brakstad, Johan Oltedal, Vegard Holte Opstad, Marcus Kalseth Hånes (S.Morewood 81.) - Jakob Hoem Aasen, Sander Morewood (Ådne Nesjan Stubø 61.)

OM KAMPEN:

Poengfangst ble det dessverre ikke noe av, men endelig hull på byllen etter 5 kamper uten nettkjenning. Det måtte riktignok et straffespark til, men mål er mål.

Det skjedde egentlig ikke all verden den første halvtimen, bortsett fra gjestenes dobbeltsjanse etter 11-12 min, med 2 påfølgende avslutninger som begge traff aluminiumen. Rundt 10 min før pause hadde vi en gyllen mulighet til å ta ledelsen alene med keeper, men Eides sisteskanse Bernt Gunnar Visnes redda mesterlig og fikk avverga til corner. Heller ikke denne gangen var marginene MED oss, i stedet for å lede fikk Eide-kaptein Paul Andrè Farstad stå mutters alene på en corner og heada ballen i mål 2-3 min etterpå. 3 min før pause – ei tversoverpasning midt på egen halvdel og Stig-Roar Søbstad ble spilt gjennom og la på til 0-2. Effektivt Eide-lag gikk i garderoben med ledelse, i motsetning til bruntrøyene som det siste kvarteret inn mot pause også hadde 2-3 bra muligheter til scoring.

Eide hadde nok et lite overtak de siste 3 kvartera, forholdsvis få sjanser der den 3. scoringa kom midtveis i omgangen. Ny gjennomløpninga av Søbstad og ny goal.

4 min før slutt fikk vi straffe – innbytter Ådne susa gjennom på høgrekanten og ble felt.  Straffe-eksekutør Vegard Holte Opstad satte ballen i mål, men keeper Visnes (spilte for EIL i 2011-sesongen) gikk til riktig side, men greide ikke å hindre scoring. Sjøl om 1-3 ikke hjalp i poengprotokollen var det forløsende for et lag i motgang å få scoring etter 5 strake smultringer.

Noe redusert tropp – Tore ute med karantene og et par skadeforfall. Innsatsen er det ikke noe å si på, nye konstellasjoner sentralt i en 4-4-1-1 formasjon (eller 4-4-2 om man vil). Gjentatte skiftninger i troppa/disponible fra kamp til kamp gjør nødvendigvis valget noe vanskeligere å komponere en «riktig» formasjon, men intet duger uprøvd.

NÅ er det fotballferie – et par ukers slaraffenliv for trøtte bein og «skadde skrotter» som vil ha godt av pleie…