5.div.: 9 minutter unna poeng på Averøya

Så nær har bruntrøyene ikke vært poeng denne sesongen - klokka viste 84 min og plusser vi på tilleggsminutta, var vi 9 samfulle minutter unna et poeng på Bruhagen Stadion lørdag... (på bildet ser vi Joachim Sverdrup Molton i kamp med hjemmelagets Audun Dromnes Sørseth (kjent fjes fra Camp Kulinaris på TVNorge) foto:iaf

KAMPFAKTA 5. DIVISJON

AK 2 – EIDSVÅG 2-1 (1-1)

Bruhagen Stadion lørdag 16. juni – 15.00

Dommer : Roe Vidar Lien, Malmefjorden IL

Assist.dommere: Ole Petter Lysgård Kristiansen, Eide/Omegn FK – Mats Warvik Gildestad, Frei FK

0-1 25. Tor Olav Øyen

1-1 31. Vetle Ormset Løkken

2-1 84. Vetle Ormset Løkken

GULT KORT EIL: Joachim Sverdrup Molton (58.)

FRISPARK: 20 (13-7)

EIL’s lag:

Bjørnar Gagnat - Joachim Sverdrup Molton –  Ole Kvernberg, Nils Erik Eidsør, Eskil Bersås – Tor-Kjetil Alstad, Sander Morewood, Christian Dyvik, Alexander Klokset, John-Steinar Solstad Alme – Tor Olav Øyen

Beyttede innbyttere: Kjell Arne Torvik, Ronny Sandnes

OM KAMPEN:

EIL-trener Ronny Sandnes etter kampen: -«Et skadeskutt EIL mønstra 13 mann til kampen mot AK 2 lørdag. -Vi hadde bestemt oss for å ligge lavt og benytte de få sjansene som AK tillot oss og den planen så ut til å fungere bra. -Vi gikk opp i ledelsen omtrent midtveis i omgangen, men presset ble for stort og første omgang ebba ut med 1-1 til. -I pausen ble vi enige om å gi alt de siste tre kvartera, sjøl om vi kom til å merke kjøret og hadde få innbyttere å ta av. -Vi kjempa som løver også denne gangen, men uheldigvis holdt det ikke helt inn, AK satte inn nådestøtet noen minutter før slutt. -En hederlig og veldig godt gjennomført kamp av oss, der vi virkelig fikk vist at fremgangen er tydelig! -Nå gleder vi oss virkelig til kampen mot Tingvoll f.k. torsdag -  vi skal få «slikka sårene» og være kampklar og topp motiverte før  kampen. -Vi håper sjølsagt at flest mulig kommer og heier oss fram som vår «12. mann» og satser for fullt på årets første seriepoeng!»

Spennende på Averøya, der vi nok overraska hjemmelaget. Tor Olav sendte oss i ledelsen med en lobb over vertenes keeper fra midten av AK’s og midtvegs før pause. Jubel i leiren sjølsagt, fram til da hadde AK2 hatt et lite overtak. Litt mot spillets gang kanskje, 1-1 til pause vel veldig bra, størst var kanskje overraskelsen hos en god håndfull tilskuere som nok hadde forventa at hjemmelaget ville få forholdsvis lett spill. Heller sjansefattig 2.omgang, første halvdelen var det mest duellering. Men forholdsvis finspilt kamp, godt over snittet på frispark-statistikken uten at det stygt spill. Vi holdt AK stangen til det gjenstod 6 min av ordinær tid, scoringa burde vi nok unngått. Men marginene var ikke på vår side, bare minuttet sendte Joachim (høgreback for dagen) avgårde et skudd/innlegg som havna i tverrliggeren – og i det påfølgende angrepet scora AK. Så nær var vi 3 poeng…

Et sterkt resultat, vi reiste med ei lita tropp der 4-5 mann medisinsk sett godt kunne ha sittet hjemme i godstolen og sett Argentina-Island i stedet. Det gikk ofte på stumpene løs, når man har gått av banen med en trøkk og kort tid etterpå på inn igjen for en som er «verre» skada, skal man berømmes for høg moral og ei eventyrlig vilje til å bidra for fellesskapet. Matchen lørdag var på mange måter akkurat slik !

Vi står fortsatt uten poeng, men prestasjonene de par siste kampene viser at vi – forhåpentligvis - er på vei oppover. De 2 neste kampene spiller vi hjemme, begge mot laga på de 2 nærmeste plassene på tabellen. Det er 4 poeng opp til torsdagens motstander Tingvoll og 6 poeng opp til Rival som vi møter fredag 29.juni. Med forsterka mannskap kan vi plukke poeng – alle 6 for den del – og da har vi kontakt oppover.

NESTE KAMPER:

EIDSVÅG – TINGVOLL

Torsdag 21. JUNI KL. 19.00

EIDSVÅG – RIVAL

FREDAG 29. JUNI KL. 19.00

Lørdagens dommertrio f.v. Mats Warvik Gildestad, Roe Vidar Lien og Ole Petter Lysgård Kristiansen