2018 Headingbilde EIL-Gossen 20-04

5.div.: Nytt tap mot Gossen

Til tross for 2-8 i protokollen, var fredagens kamp mot Gossen i Eidsvågen langt bedre enn tjuvstarten i serieåpninga for 2 uker sia. F.v. Måslscorerne Runar Olsen Sandnes (t.v.) og Christian Aarstad Oterhals flankerer keeper Joachim Sverdrup Molton som storspilte i comebacket i EIL-trøya (foto: iaf)

KAMPFAKTA 5. DIVISJON

EIDSVÅG – GOSSEN 2-8 (1-3)

Eidsvåg kunstgressbane  -  fredag 20. april

Dommer : Kurt Einar Ansnes, Kvass/Ulvungen FK

Assist.dommere: Ivar Hermann Børset, Kvass/Ulvungen FK – Erik Stenberg, Molde FK

1-0 3. Christian Aarstad Oterhals (Tor-Kjetil Blø Alstad)

1-7 71. Adrian Kosinski

2-7 84. Runar Olsen Sandnes (Sander Morewood/Ole Kvernberg)

2-8 88. SELVMÅL EIL

GULT KORT EIL: Erik Kvernberg (11.), Jens Angvik (19.)

FRISPARK: 12 (5-7)

EIL’s lag:

Joachim Sverdrup Molton – Andreas Solstad Alme, Christian Dyvik (k), Kjell Arne Torvik, Runar Olsen Sandnes – Christian Aarstad Oterhals, Tor-Kjetil Blø Alstad, Sander Morewood, Erik Kvernberg, Arnt Gjøran Svensli – Jens Angvik

Benyttede innbyttere: Ola Einar Stolsmo, Adrian Medalen Helberg, Amund Stubø, Sveinung Angvik Mathisen, Ole Kvernberg

OM KAMPEN:

-«En kamp der Eidsvåg gikk ut med høyt tempo og innsats som til slutt resulterte i ei tidlig scoring.
-Vi var helt på høyde til langt ut i første omgang, sa EIL-trener Ronny Sandnes etter kampen.
-Men Gossen sine kvaliteter kom mer og mer til syne etter hvert, de fikk utlignet og ledet 1-3 etter 45 min.
-I pausa gjorde vi en del omrokkeringer for å komme høyere opp i banen. -Dette fungerte ei stund men på 1-4 gikk lufta litt ut av oss samtidig som det ble prioritert en del bytter som gjorde at vi muligens mista litt flyten. -Men minst like viktig at flest mulig får spilletid. -Alt i alt en positiv opplevelse for gutta som storkoste seg og det tror jeg også publikum også gjorde. -Uten tvil årsbeste så langt av oss. -Og «duskedamene» håper jeg har kommet for å bli !, avslutta Ronny.

Bruntrøyene sjokka nok gjestene i starten ved å ta ledelsen før klokka viste 3 minutter. Christian Aarstad Oterhals sendte hjemmelaget i føringa på et skudd fra 25-30 m, for øvrig Christians første A-lagsmål.

Ex. EIL-spiller Jan Erlend Austevik (spilte for EIL i 2016) utligna etter knappe kvarteret og gjestene scora ytterligere 2 før hvilen. Fra 1-2 og utover gikk det faktisk en halv omgang før Gossen scora sitt 3. mål minuttet før pause etter en del sjanser, mest det siste kvarteret av 1. omgangen.

Siste 45 ble som resultatet tilsier også gjestenes da det rulla inn med jevne mellomrom fra til ca. 70 min. Men takka være solid spill av EIL-keeper Joachim Sverdrup Molton som var god 1 mot 1 og serverte 2-3 fantomredninger ble det ingen flere baklengs. Joachim gjorde comeback med keeperhanskene – unge Sverdrup Molton var sist i aksjon for A-laget i 2012 og gjorde et solid comeback mellom stengene. Første søknad til fredagens BB kom allerede 3 min etter hjemmelagets ledermål da Joachim redda et straffespark. På slutten av kampen varta også Joachim opp med et tigersprang – omtrent i klasse Peter THE CAT Bonetti (Chelsea’s keeperlegende 1959-79)…

Det er noen kamper sia vi putta 2 den riktige vegen, faktisk tilbake til 2-2 hjemme mot Frei i fjor. -56 minutter før slutt raida Runar Gossenforsvaret og satte inn 2-7, fint forspill og god avslutning.

Ellers var det mye nytt i rekkene hos EIL, i fredagens start-11’er var 4 nye som ikke var i troppa sist helg (Arnt Gjøran/Erik/Andreas/Joachim). Ei kjapp opptelling viser 26-28 navn på blokka, og med jobbsituasjon/skole etc er det godt å ha tilgang på «et stort antall føtter».