6. div avd 3: Framgang tross tap

Resultatmessig ble torsdagens hjemmekamp mot Hjelset/Kleive 2 klar framgang fra serieåpninga. Gjestene vant fortjent 3-1 etter at bruntrøyene spilte uavgjort etter pause. Emil Reinset Øyen scora sitt første seniormål for bruntrøyene 3 min før slutt (foto: iaf)

KAMPFAKTA 6. DIVISJON AVD. 3

EIDSVÅG – HJELSET-KLEIVE 2

Dommer: Hamza A-Sammarai, Sunndal IL Fotball

0-1 8. Andre Kvam

0-2 11. Johan Midthaug

0-3 46. Marcus Torset Benjaminsen

1-3 87. Emil Reinset Øyen (Christian Aarstad Oterhals)

GULT KORT EIL: INGEN

FRISPARK: 7 3-4)

EIL’s lag:

Joachim Sverdrup Molton – Nils Erik Eidsør, Olai Ranheim Svensli, Sveinung Angvik Mathisen, Eskil Bersås – Ole Kvernberg, Sander Morewood, Trym Kjøs – Amund Nesjan Stubø, Ådne Nesjan Stubø, Ivar Myhre

BENYTTEDE INNBYTTERE:

Christian Aarstad Oterhals, Viggo Kvernberg, Emil Reinset Øyen, Markus Evensen, Tobias Bersås Aspås

OM KAMPEN:

-«Det er tungt når vi gjør de samme feila gang på gang og blir straffa for det, sa EIL-kaptein Ole Kvernberg. -Vi blir ofte for treige å komme opp i samla press og det blir mye 1 mot 1. -Men vi har jo tross alt framgang – vi må bare fortsette å prøve skal vi lykkes. – Vi VINNER før eller sia, sa Ole.

-«For så vidt grei start der vi skulle prøve å slå langt, men lykkes ikke i å slå lang NOK, sa EIL-trener Jostein Hindhammer etter kampen. -Vi «solgte oss» litt for ofte, men positivt at vi skapte en del muligheter. –Men vi har det fortsatt for travelt når vi har ballen. -1. omgangen den beste vi har gjort så langt.

-«Etter pause tok 5-6 min før vi fikk rista av oss baklengsmålet rett etter avspark, men vi greide å trøkke på utover omgangen og fikk et mål på slutten. -Dette var mye bedre enn på torsdagen, avslutter Jostein.

Gjestenes ledermål kom på et innlegg fra høyre der markering var dårlig, noe som resulterte i ei kontant scoring. Bare minuttet etter kunne det stått 1-1 dersom det hadde blitt blåst straffespark (og scoring sjølsagt). I stedet ble det 0-2 et par min etter på ei gjennomløpning. Fram til 10 min før pause skjedde det lite, vi noterte 2 brukbare muligheter for bruntrøyene etter 35 og 38 min.

Minuttet etter avspark i 2. omgangen scora HK 2 sitt 3. for kvelden – muligens var det den berømte PÅ-knappen som var avglemt igjen ? og da ante vi at dette kunne gå mot et nytt stygt tap. Gjestene hadde ytterligere 2-3 bra scoringssjanser den første halvtimen etter pause, bare ei god dobbeltredning av EIL-keeper Joachim Sverdrup Molton hindra 0-4. På tampen fikk vi årets første seriemål da Emil Reinset Øyen fikk vridd ballen for forbi en utspilt HK-keeper, 1-3 og Emils første mål på A-laget.

Det beste resultatet så langt i noe ujamn, men finspilt kamp. Ingen gule kort til laga og bare 7 – sju – frispark notert på blokka ! Det kunne nok vært blåst minst 5-6 flere, de fleste MOT… Kjapt etter hukommelsen er dette rekord, positivt for så vidt – men: Frøkenfotball, gutta ? Skal det bli poeng i protokollen må brøstkassa fram – den sjansen kommer allerede f.k. torsdag (10. mai) !

Kampleder Hamza Al-Sammarai, Sunndal IL Fotball (arkivfoto)