2019 EIL-ISFJORDEN LAGBILDE 001

6. DIV.: SEIER på forsøk nr. 50 !!

Jubel på kunstgrasbanen torsdag kveld etter seier 3-1 over Langfjorden/Skåla 2 !!

KAMPFAKTA 6. DIVISJON AVD. 3

EIDSVÅG – LANGFJORDEN/SKÅLA 2 3-1 (1-1)

Eidsvåg kunstgressbane – torsdag 20. juni

Dommer : Bjørn Magne Myklebust, Molde FK

 

1-0  23. Vegard Øyen (Ådne Nesjan Stubø)

1-1 45+1 Martin Rui Andorsen

2-1 72. Emil Reinset Øyen (Ole Kvernberg)

3-1 78. Kjell Arne Torvik (Christian Aarstad Oterhals)

GULT KORT EIL: Ådne Nesjan Stubø (45.)

FRISPARK: 18 (4-14)

 

EIL’s lag:

Joachim Sverdrup Molton – Ronny Sandnes, Sveinung Angvik Mathisen, Eskil Bersås, Ronny Bakken – Vegard Øyen, Sander Morewood, Nils Erik Eidsør – Ivar Myhre, Torkil Øyen, Ådne Nesjan Stubø

 

BENYTTEDE INNBYTTERE:

Amund Nesjan Stubø (53.) for Ådne Nesjan Stubø

Emil Reinset Øyen (57.) for Ronny Sandnes

Christian Aarstad Oterhals (67.) for Torkil Øyen

Kjell Arne Torvik (72.) for Amund Nesjan Stubø

Ådne Nesjan Stubø (81.) for Ivar Myhre

Viggo Kvernberg (87.) for Emil Reinset Øyen

Tobias Bersås Aspås (88.) for Ådne Nesjan Stubø

 

OM KAMPEN:

-«Det gikk ikke HELT etter plana i starten, vi skulle slå langt og presse litt høgt. –«Det første greide vi, men var for dårlige å presse etter. –«Før pause var vi enkelte ganger litt for hissige på grøten defensivt og ga dem noen sjanser på enkle feil.

-«Noe vi å bli bedre på er å starte FØR ballen blir slått, i altfor mange tilfeller starta løpa ETTER at ballen ble slått. –«Her ble vi bedre etter pause. «Offensivt stressa vi kanskje for mye med å slå ballen på 1. touchen – her kunne vi gjerne spilt mere diagonalt i stedet for ett fram.

-«VELDIG POSITIVT at vi begynner å skape flere sjanser og SETTER dem !  -«Vi tok vår første 3-poenger sia 2016 – det var en utrolig god følelse å høre Bærra-Bærra’n att! – sa en smilende EIL-trener Jostein Hindhammer etter kampen.

 

ENDELIG kom den etterlengtede seieren – etter 50 SPILTE kamper kunne bruntrøyene notere 3-tallet i poengruta. Sist dette skjedde var 15. oktober 2016 hjemme i serieavslutninga mot Åndalsnes (vant 5-1).

Sjansemessig var det en jevn kamp – denne gangen var marginene på den rette sida. På stillinga 1-0 fikk gjestene straffe etter 34 min – vi noterte 1-1 på blokka – men konstaterte at ballen smalt i stanga og ut. Men minuttet på overtid før pause utligna Langfjorden/Skåla 2 – litt plaster på såret. Sjansemessig helt jevnt første 45, EIL et par bra innledningsvis og et par bra muligheter den siste halvtimen av omgangen – mens et par-tre gode redninger fra hjemmelagets keeper hindra gjestene scoring.

1-0 kom midtvegs i 1. omgang da Vegard Øyen forfulgte en ball inn i feltet og fikk tåa den inn forbi keeper – Vegards første A-lagsmål. På overtid var hjemmelaget ikke årvåkne nok og fikk – en unødig – baklengs minuttet på overtid.

Som på Vestnes i forrige kamp ble det noe tettere etter pause – i allefall flere frispark. Ledermålet kom knappe 20 min da innbytter Emil Reinset Øyen lurte ballen i mål fra kort hold. Stoppeklokka viste 82 min da det forløsende 3-1 målet kom, en corner fra Christian Aarstad Oterhals havna hos superveteran Kjell Arne Torvik som la ballen rolig i buret. Ellevill jubel på begge sider av kvitstreken – derfra og ut gjaldt det å holde potta tett bakover og unngå baklengs. Hvilket bruntrøyene greide – lettelsen og gleden var enorm da kampens dommer Bjørn Magne Myklebust blåste av kampen.

Man kan si og mene hva man vil – men det er helt klart at etter 2 ½ år med negative resultater og full «smultingboks» (null poeng) – var det igjen å VINNE en kamp en stor opptur, både for spillere, støtteapparat og oss publikummere. Som vi skrev før kampen – lå det ei god dose symbolikk i at dette var den 50. spilte kampen sis sist klubben vant en seriekamp på herresida. Det var NÅ det ville skje – og slik ble det !! Utrolig god og viktig følelse for de som er involverte å ta med seg inn i fotballferien – å starte på att vel vitende at det er mulig å vinne må gi inspirasjon framover når høstmørket dukker opp !

GOD FOTBALLFERIE !!

iaf