6.div: Straffekonk på Åfarnes

En smule dramatikk - 8 scoringer - 4 straffespark der 3 ble mål - var hovedingrediensene i sesongavslutninga mellom Langfjorden/Skåla 2 og EIL lørdag ettermiddag. Bruntrøyene leda 2 ganger men hjemmelaget gikk til pause med 3-2 og øka til 4-2 midtvegs i 2. omgangen. To straffespark omsatt i scoringer de siste 10 minutta gjorde at bruntrøyene fikk med seg 1 poeng på bortebane. På bildet målscorerne f.v. Tor-Kjetil Alstad, Kjell Arne Torvik, Amund Nesjan Stubø, Sander Morewood og EIL-trener Jostein Hindhammer (foto:iaf)

KAMPFAKTA 6. DIVISJON AVD. 3

LANGFJORDEN/SKÅLA 2 – EIDSVÅG 4-4 (3-2)

Eidsvåg kunstgressbane – lørdag

Dommer : Rolf Erik Hjelvik Pedersen, Åndalsnes IF

0-1 13. Tor-Kjetil Alstad (Olai Ranheim Svensli)

1-1 30. Stein Olav Dahle

1-2 35. Amund Nesjan Stubø (Tor-Kjetil Alstad)

2-2 39. Ole Erik Holsbøvåg (straffe)

3-2 45. Ole Erik Holsbøvåg.

4-2 65. Ole Erik Holsbøvåg

4-3 80. Sander Morewood (straffe)

4-4 83. Kjell Arne Torvik (straffe)

GULT KORT EIL: Eskil Bersås (11.) Olai Ranheim Svensli (30.), Tor-Kjetil Alstad (61.), Kjell Arne Torvik (67.), Sveinung Angvik Mathisen (87.)

EIL’s lag:

Bjørnar Gagnat

Ronny Bakken         Sveinung Angvik Mathisen (kapt)         Eskil Bersås          Vegard Øyen

Torkil Øyen          Sander Morewood          Tor-Kjetil Alstad

Ivar Myhre       Olai Ranheim Svensli     Amund Nesjan Stubø

BENYTTEDE INNBYTTERE:

Runar Olsen Sandnes (3.) for Ivar Myhre – Kjell Arne Torvik (16.) for Sveinung Angvik Mathisen – Sveinung Angvik Mathsien (32.) for Kjell Arne Torvik – Kjell Arne Torvik (58.) for Vegard Øyen – Kjell-Erik Vegsund Frøyen (73.) for Runar Olsen Sandnes –  Vegard Øyen(73.) for Torkil Øyen – TORKIL ØYEN (83.) for Eskil Bersås - Viggo Kvernberg (89.) for Olai Ranheim Svensli – Eskil Bersås (89.) for Ronny Bakken

OM KAMPEN:

-« Etter straffebommen i starten av kampen fortsatte vi å trykke på og fikk noen store sjanser. -Fint angrep på 0-1. -Utligning etter halvtimen og ny ledelse 5 min etterpå. – 2-2 kom på ei billig straffe og på 3-2 rett før pause var vi for ivrige og baklengs på et gjennomspill.»

-«Vi måtte få tidligere press på ballfører og tettere opp i duellene siste 45 og bli bedre på kommunikasjon bakover. -Roe ned, spille ball og gjøre ting enklere. -Ingen spesiell god start de første 10 minutta etter pause, men derfra ble det bedre, sjøl om vi solgte oss på 4-2 midtvegs i 2. omgangen. -De siste 10 minutta ble den beste perioden etter pause, vi fikk 2 straffespark og utligna. –«Godt gjort å unngå tap i en kamp vi burde avgjort det første kvareret», sa EIL-trener Jostein Hindhammer etter sesongens siste seriekamp.

Publikum fikk iallefall valuta for pengene - masse scoringer og spenning helt til siste spark i serieavslutninga på Åfarnes. En tett kamp med mange frispark (25) - godt over gjennomsnittet uten at det var stygt spill. Bruntrøyene bomma på straffe allerede minuttet etter avspark, men tok ledelsen etter et knapt kvarter på en suser fra Tor-Kjetil Alstad etter innlegg fra Olai Ranheim Svensli. Utligninga etter halvtimen kom da hjemmelaget fikk krangla med seg ballen inne i feltet. 10 min før pause breisida Amund Nesjan Stubø inn 1-2 på pasning fra Tor-Kjetil Alstad. Men bare 4 min senere utligna Ole Erik Holsbøvåg på straffe -  samme mann fikk også fritt leide gjennom EIL-forsvaret i sluttsekunda før pause og dermed 3-2.

Holsbøvåg var på farta igjen 20 min etter pause og la på til 4-2 på et gjennomløp. Fortsatt 25 min igjen å spille - 10 min ordinær slutt ble Ronny Bakken felt og Sander Morewood satte ballen i mål fra 11-meter'n. Og: På kampens 4. - og siste - straffespark bare 3 min etterpå sørga superveteran Kjell Arne Torvik for 4-4.

Laga vant hver sin omgang - skjønt vi var fullt på høgde før pause og burde kanskje ha avgjort kampen det første kvarteret. Jevnt siste 45, der hjemmelaget var farlig på overgangene.

Med det er sesongen 2019 over for herrelaget - mere stoff fra sesongen kommer her på denne sida og på fb-sida Eidsvåg A-lag