Sem Russom Fessehaye     Johan Sjølseth Silseth     Niklas Aspås Brakstad     Oliver Hoem Aasen

Håkon Aarstad       Christian Dyvik       Sondre Dyvik

Oskar Alstad       Tommy Slenes Nesset       Jakob Hoem Aasen

BENYTTEDE INNBYTTERE: Eskil Berås, Natnael Russom Fessehaye, Olav Sætran Solli

For første gang sia slutten av september 2019 var bruntrøyenes A-lag i aksjon på hjemmebane.  Motstander fredag kveld var Rival/Molde – dette var 2. gang laga møttes i år, den første vant Rival 2-0 hjemme på Årølia i Molde.

Hjemmelaget åpna best og holdt på å score etter 3 min, men skuddet gikk tilside for mål. Deretter roa det seg litt før det smalt i tverrliggeren over EIL-keeper Vegard Aarstad Villa.

Herfra og ut til pause tok gjestene initiativet – ledermålet kom midtvegs i 1. omgangen. 4 min senere ble Jakob Hoem Aasen sendt gjennom Rivalforsvaret med en perfekt løpeball

og netta sikkert. Rival gikk i ledelsen igjen etter vel halvtimen og gikk til pause med 1-2. Fortjent nok slik kampen utarta seg. Hjemmelaget virka å ha (alt for stor) respekt for bylaget og mangla noe trøkk i duellene, dermed havna de også bakpå siste halvdelen av 1. omgangen.

Rival fortsatte å ha føringa det første kvarteret av 2. omgangen og la på til 1-4.  Men så snudde det seg, bruntrøyene våkna til liv og reduserte 2 ganger – knappe 10 min igjen stod det plutselig 3-4 og det var spenning i kampen igjen. Begge scoringene signert Jakob Hoem Aasen (76.) fra kort hold og 3-4 på straffe (81.). Men nærmere kom ikke hjemmelaget dessverre…

Spillemessig noe ujevn forestilling av hjemmelaget – de unge mannskapet (9 av 11 spilte G16 i fjor) spilte periodevis god fotball mot et lag som nok var 1-2 år eldre i snitt. (Begge laga stilte iht Covid-19 reglementet kun med spillere under 20 år).

Resultatmessig framgang – vi merka oss også at de kan være «dødelige» når overgangene framover og det settes fart i lengderetninga på mann og ball. Dette er noe laget har utvikla meget bra de siste 2-3 åra og blir garantert et solid angrepsvåpen med når spillertroppa får mere rutine.

EIL-trener Jan-Børge Silseth etter kampen:-"Førsteomgangen var litt under pari hvor vi ikke lykkes med det som vi vet vi kan. Noen gode angrep, men før pause var Rival bedre enn oss. -Andreomgangen starta veldig dårlig, nesten ingenting stemte - vu bomma på pasninger, fikk ikke spilt langs bakken og gjorde en del feile valg.. -I denne perioden scora Rival 2 ganger og leda 41. -Men etter ca 20 min snudde det, plutselig var det vi som var det førende laget - bevegelser, pasningskvalitet og balltempo begynte å sitte og vi skapte en del sjanser de siste 25 minutta av kampen. -Vi tar med oss den siste halvdelen av 2. omgangen og bygger videre på det."